دانه کینوا دانه ای است که جزء سوپر فودها شناخته شده، سوپر فود یعنی مواد غذایی که خاصیت زیادی دارد.
کینوا چیست؟
شناخته شدن این دانه مغذی در تمام دنیا طی چند سال اخیر اتفاق افتاده و کینوا خیلی مورد توجه جهانیان قرار گرفته ؛ ولی متاسفانه در کشور ایران کاملا شناخته شده نیست.
این سوپر فود غنی محدودیت سنی ندارد و می تواند جایگزین برنج و پروتئین های حیوانی باشد.
طی سال ۱۹۹۶ سازمان قضایی ایالات متحده آمریکا (فائو)، کینوا را یکی از امیدبخش ترین محصولات دنیا معرفی کرد و ذکر کرد که قرار گرفتن کینوا در سبد غذایی خانوار راه حلی عالی برای برطرف کردن مشکلات اساسی تغذیه انسان ها دانست.
این دانه مقوی به خاویار گیاهی هم معروف است ولی با این حال به عنوان غذاهای لاکچری و لوکس معرفی نشده زیرا قیمت بالایی ندارد ولی در رژیم افراد گیاهخوار و کسانی که رژیم غذایی روزمره دارند نقش پررنگ و اساسی را ایفا می کند.
کینوا محصول کدام منطقه است؟
دانه کینوا دانه ای از آمریکای جنوبی است با قدمت ۵۰۰۰ ساله و جزء غذاهای محلی آن منطقه ست،
دانستنی ها!!
آیا میدانستید سازمان ملل متحد(UN) سال ۲۰۱۳ را «سال جهانی کینوا» نامیده
آیا میدانستید کینوا مهمترین ارزش غذایی را در بین محصولات نیوشا دارد.
ارزش غذایی کینوا:
مهمترین محصول شرکت نیوشا از لحاظ ارزش غذایی را دارد زیرا دارای:
۱- کربوهیدرات ۲- پروتئین و اسید های آمینه ۳- ترکیبات فنولیک ۴- اسیدهای چرب غیر اشباع ۵- انواع ویتامین (E,C,B12,B3,B2,B1) ۶-دارای مواد معدنی (کلسیم، منیزیم ، آهن ، روی) ۷- فیتو استرول ها)
انواع مختلف کینوا:
کینوا دارای ۳ رنگ شامل قرمز ،سیاه، سفید (طلایی) است.
دانه های قرمز، نسبت به دانه های سفید ضخیم تر می باشد و ظاهر و رنگ خود را بعد از پخت حفظ میکند و طعم خاصی را دارد.
دانه های سیاه، قوی ترین و معطر ترین دانه ی کینواست و از دانه های سفید شیرین تر است. و در زمان پخت ظاهر خودش و رنگش را حفظ میکند.
دانه های سفید( طلایی), رایج ترین نوع کینواست و افرادی که بدنبال پروتئین و کربوهیدرات کمتری هستند گزینه مناسبی برای آنهاست.
دانه های سفید در پخت نسبت به سیاه و قرمز نرم تر و حجیم تر هستند؛ زیرا پوسته ی نازک و بافت سبکتری دارند. در نتیجه زودتر پخته میشوند به همین دلیل حجیم تراند.
در چه غذاهایی استفاده می شود:
آش، سوپ ، انواع دسر ، انواع سالاد ، انواع کوکو ، کتلت ، بصورت آرد برای درست کردن بیسکویت ، نان، شیرینی ، انواع فرنی برای خردسالان و کودکان ، در ماکارونی، استنبلی و…
روش طبخ و آماده شدن:
روش درست کردن کینوا مثل پخت برنج است.
برای پختن کینوا بهتر است از شب قبل یا در ۳یا ۴ برابر آب به مدت حداقل ۶ ساعت خیسانده شود که باعث میشود پوشش اطراف این دانه از بین برود و مانع ایجاد ناراحتی های احتمالی معده شود!
اگر زمان کمی برای خیساندن این دانه داریم ، بهتر است این کینوا را در یک تابه خشک کمی تفت بدهیم.
برای چاشنی کینوا می توان از انواع ادویه، زیتون خرد شده بدون هسته ، نمک، گیاهان تازه، و گوجه فرنگی خشک و آب لیموی تازه و… استفاده کرد.
چه کسانی از کینوا استفاده می کنند؟
۱-کسانی که دیابت دارند از نوع ۲:
کینوا باعث کاهش مقاومت انسولین و کمک به بهبودی گلوکز خون میشه و باعث کاهش هموگلوبین A1eمیشه، کینوا باعث بالا رفتن مصرف فیبر میشه و در نتیجه انسولین ناشتا رو در افراد دیابتی از نوع ۲ را پایین می آورد.
۲-افرادی که فشار خون بالا دارند:
بخاطر فیبر بالا فشار خون را پایین می اورد
۳-افرادی که مشکلات گوارشی دارند.
۴-افرادی که مشکلات کبدی دارند:
بخاطر وجود اسید آمینه برای بهبود کبد عالی است.
۵-افراد با اضافه وزن بالا:
بعضی از افراد از کینوا به نام «غذای کاهش وزن» هم یاد می کنند. چون عالی وزن رو کم میکنه.
۶-کودکان ،نوجوانان ،نوزادان:
باعث وزن گیری و رشد کودکان میشه.
۷-برای افراد سالمند مفید است:
بخاطر فیبر بالا که مانع ایجاد یبوست میشه، و پروتئین بدن آنها را تامین میکند، انرژی و انواع ویتامین هایی که بدن لازم دارد را برای آنها ایجاد میکند.
۸- افراد ورزشکار:
ورزشکاران می توانند ویتامین های مورد نیاز بدن را از کینوا بگیرند و کسانی که رژیم گیاهی دارند برای آنها عالیه و چون منبع غنی لیزین و آهن است. برای عضله سازی عالی می باشد.
افراد گیاه خواره:
گیاه خواران چون از گوشت و پروتئین حیوانی استفاده نمی کنند کینوا گزینه عالیه که سرشار از پروتئین گیاهی است.
این دانه سرشار است پروتئین، فیبر، انواع ویتامین ها و مواد معدنی به خاطر همین یک گیاه سرشار از ویتامین برای گیاه خواران است.
برای مشاوره بیشتر با ما در تماس باشید.
چه دانه ی پر خاصیتی من شنیدم که تو فضا هم می خوان این دانه رو بکارن توسط فضا نوردها اینقدر خاصیت داره
بله دانه ی کینوا خیلی خاصیت داره
خیلی خیلی عالی سپاسگزارم
خواهش میکنم